Senarai Penjadualan Temuduga SPA Bagi September dan Oktober 2017

♥ Assalamualaikum ♥
Senarai Penjadualan Temuduga SPA Bagi September dan Oktober 2017 : Semakan temuduga boleh dibuat di laman Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Bagi melibatkan jawatan tersebut di bawah, calon-calon boleh menyemak dengan mengklik nama jawatan tersebut.
imej google
Menjadi sebagai penjawat awam di Malaysia bukannya satu perkara yang mudah. Namun ia boleh dicapai jika calon berusaha dengan sebaik mungkin. Melalui pengalaman cik akak sendiri, berapa kali dapat surat temuduga. Namun rezeki masih tak memihak. Pencapaian calon bukan terletak pada penemuduga namun ianya datang dari anda sendiri. Pastikan korang hadir dengan satu matlamat. Aku harus lulus temuduga. Usaha buat sebaik mungkin. Pikat penemuduga anda, pasti rezeki luas di hadapan anda. 

Bagaimana nak memikat panel temuduga?

Untung nasib berjaya lulus temuduga bukan bergantung kepada nasib sahaja. Anda sebagai salah seorang calon haruslah ada keyakinan diri dan dapatkan maklumat sebanyak mungkin tentang jawatan yang bakal ditemuduga nanti.

Mungkin amat membebankan, di sini cik akak kongsikan kejayaan mereka yang pernah menghadiri temuduga SPA. Bagaimana mereka boleh berjaya dengan lebih mudah. Inilah rahsia kejayaan mereka. 

>>>“Rahsia Mudah Lulus Dalam Sesi Temuduga Kerja Kerajaan”


Ebook ini adalah dalam bentuk file softcopy PDF yang ditulis berdasarkan segala ilmu dan pengalaman saya dalam pengambilan pegawai-pegawai baru. Saya telah ringkaskannya dan memudahkannya untuk tujuan pemahaman anda.
Berikut adalah antara isi kandungan, manfaat serta kelebihan yang bakal anda perolehi melalui pembacaan ebook ini: • Penjelasan terperinci tentang 11 rahsia berjaya dalam temu duga kerja kerajaan. Pemahaman mengenai rahsia ini dapat membantu anda berasa yakin semasa menghadiri temu duga.
 • Ketahui 9 kriteria calon temu duga yang dipilih dalam temu duga kerajaan. Kriteria ini akan dinilai sepanjang temu duga. Anda perlu bersedia dengan mengetahui kriteria-kriteria tersebut supaya anda dapat menonjolkan diri anda seperti yang dikehendaki oleh panel temu duga kerja kerajaan.
 • Pembongkaran persediaan sebelum, semasa dan selepas menghadiri temu duga kerja kerajaan. Ada diantaranya yang selama ini anda tidak menyedarinya dan mengetahuinya bahawa ia adalah salah satu punca anda gagal temu duga yang pernah dihadiri sebelum ini. Ketahui persediaan-persediaan dan lakukannya seperti yang dipelajari dalam ebook ini.
 • Pendedahan Teknik “Competency Based Interview (CBI)” yang perlu diketahui oleh calon-calon temu duga kerja kerajaan. Teknik ini digunakan dalam temu duga kerja kerja kerajaan pada masakini.  Anda akan lebih bersedia untuk menjawab 4 perkara akan diuji dalam soalan-soalan temu duga yang mengunakan Teknik CBI ini. 
 • Pembongkaran 31 tips mudah untuk berjaya dalam temu duga kerja kerajaan.  Anda akan didedahkan tentang panduan yang perlu diikuti supaya anda lebih tenang dan yakin menghadapi sesi temu duga. Ketahui tip-tip mudah ini dan kemudian anda praktikannya. Anda PASTI layak dipilih dalam temu duga kerja kerajaan seperti mereka yang telah berjaya berkhidmat dalam perkhidmatan awam.
 • Adab temu duga dan etika pakaian yang PERLU dan ELAKKAN semasa menghadiri temu duga kerajaan. Pandangan pertama panel temu duga terhadap anda adalah sangat penting untuk anda ‘menawan’ mereka. Jika anda berjaya ‘menawan’ panel temu duga, peluang anda untuk berjaya dalam temu duga kerja kerajaan adalah sangat tinggi.
 • Pembongkaran 4 proses temu duga kerja kerajaan dalam bentuk grafik yang mudah difahami. Setiap proses mengandungi perkara-perkara penting yang dinilai oleh panel temu duga. Pengetahuan mengenai proses-proses ini akan meningkatkan keyakinan anda semasa menghadiri temu duga.
 • 20 contoh soalan berserta jawapan yang popular di kalangan panel temu duga. Walau pun soalan-soalan tersebut popular, anda perlu mengetahui cara menjawabnya. Jawapan-jawapan anda sangat penting untuk menentukan kejayaan temu duga yang anda telah hadiri.
 • 115 tambahan soalan-soalan temu duga supaya anda lebih bersedia dan yakin. Pengetahuan mengenai soalan-soalan tersebut serta latih tubi menjawabnya mampu menonjolkan kelebihan diri anda daripada calon-calon lain.Anda tampak berpengetahuan, bersungguh-sungguh dan berminat untuk berkhidmat dalam perkhidmatan awam. Ini memberi BONUS kepada anda.
 • 6 Rahsia yang perlu anda ketahui dan lakukan untuk berjaya dalam temu duga kerajaan.
 • Perkara-perkara “do” dan “don’t” yang perlu anda ketahui bagi menghadiri temu duga kerajaan. Walau pun sesuatu perkara itu dianggap mudah dan remeh, tetapi ia boleh mengurangkan markah temu duga anda.
 • Dan banyak lagi pendedahan dan pembongkaran yang boleh membantu anda membuat persediaan menghadapi temu duga supaya anda layak dipilih untuk berkhidmat dalam perkhidmatan awam dalam temu duga kerja kerajaan.
Dah habis baca, berminat untuk mendapatkan naskhah tersebut bolehlah intai-intai  »»Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan Dengan Mudah««Jangan lupa buat semakan.

Senarai Penjadualan Temu Duga


 • Pegawai Sains Gred C41 (Geologi)
  (Lembaga Pelesenan Tenaga Atom, Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi)
  [ Tarikh Temu Duga: 29 September 2017 - 11 Oktober 2017 ]


 • Pembantu Awam Gred H11
  (Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perlis)
  [ Tarikh Temu Duga: 02 Oktober 2017 - 04 Oktober 2017 ]


Catat Ulasan

0 Ulasan