Novel Akhirnya Aku Kahwin ! Karya Herna Diana

♥ Assalamualaikum ♥

Novel Akhirnya Aku Kahwin ! Karya Herna Diana : Novel ini bukan novel yang bakal diadaptasi dalam drama. Tapi novel ini mempunyai tajuk yang cukup menarik. Novel ini mengisahkan si gadis yang bernama Didi yang periang dan tidak kisah pada pandangan orang. 


Tajuk Novel : Akhirnya Aku Kahwin
HARGA RM 19.90
KATEGORI NOVEL
PENULIS HERNA DIANA
HALAMAN 496
BERAT 350 gram
TARIKH TERBIT 28 SEPTEMBER 2011


SINOPSIS NOVEL AKHIRNYA AKU KAHWIN : Didi - gadis comel yang periang. Dia tidak pernah kisah dengan pandangan orang lain yang sering memperlekehkannya. Baginya, dia tidak peduli semua itu asalkan tidak menyusahkan orang. Sebagai seorang insan, dia punya keinginan untuk mencinta dan dicintai. Dia tidak pernah jemu menanti cinta sejati walau hatinya sering dipermainkan.

Kemunculan Syafizi, menghuru-harakan hidupnya. Katakata ibarat bom nuklear yang keluar daripada mulut lelaki itu menyebabkan darjah kebenciannya pada Syafizi di tahap takat didih. Sesuka hati saja memanggilnya Debab. Berhadapan dengan lelaki itu, dia tidak mahu kalah. Setiap ayat nuklear lelaki itu dibalas dengan ayat ala bom atom. Pesan orang tua, jangan terlalu membenci. Bimbang nanti benci bertukar menjadi sayang. Ya ke? Takkanlah Syafizi yang selalu cari pasal suka padanya. Mustahil! Daripada dia melayan lelaki mulut nuklear itu, lebih baik berchatting dengan Terhangat Di Pasaran. Walaupun mereka saling mengutuk, jejaka itu sudi berkongsi suka duka dengannya. Mungkin jodohnya dengan rakan chattingnya itu. Siapa tahu?

Catat Ulasan

0 Ulasan