Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Undang-Undang) L19 Pada 13 Februari 2020

Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Undang-Undang) L19 Pada 13 Februari 2020 : Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Undang-Undang) L19 akan berlangsung pada 13 Februari 2020 (hari Rabu). Untuk semakan kelayakan peperiksaan tersebut boleh melayari laman web ini >>Semak Penjadualan Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Undang-Undang) L19

Sebelum menduduki Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Undang-Undang) L19 calon perlu dapatkan naskhah di bawah. Panduan ini menghimpunkan berapa soalan contoh yang terdapat Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Undang-Undang) L19 itu nanti. 
Pembantu Tadbir (Undang-Undang) L19
Pembantu Tadbir (Undang-Undang) Gred L19
(Pejabat Ketua Pendaftar Mahkamah Persekutuan)
(Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE))
[Tarikh Peperiksaan :13 Februari 2020]

Deskripsi Tugas:
Bertanggungjawab membuat fail-fail pendaftaran, menyemak draf perintah dan menulis surat kepada peguam-peguam mengenai tarikh-tarikh perbicaraan.

Syarat Lantikan:
 • Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
  • warganegara Malaysia;
  • berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
   • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
    (Gaji permulaan ialah pada Gred L19: RM1,355.00); atau
   • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
    (Gaji permulaan ialah pada Gred L19: RM1,411.40); atau
   • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
    (Gaji permulaan ialah pada Gred L19: RM1,467.80).
 • Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional 

Catat Ulasan

0 Ulasan